29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

SDP-u potrebna stabilnost po svaku cijenu, okrivili SDA Sandžaka za tenkove u okolini Novog Pazara devedesetih

Sandžačka demokratska partija (SDP) poziva sve političke činioce, bez obzira iz kojeg nacionalnog korpusa dolaze, da ne dozvole dalji rast tenzija u Novom Pazaru, ističući da je uvijek bila brana svakoj vrsti ekstremizma i tako će biti i u budućnosti.

Reagirajući na saopštenje SDA Sandžaka SDP je optužila SDA Sandžaka da su zbog njene politike devedesetih bili tenkovi iznad Novog Pazara.

“Apelujemo na Stranku demokratske akcije, uz potpuno razumijevanje njihove situacije – da su oni stranka koja već decenijama nema ništa konkretno da ponudi građanima i da svoj politički opstanak vide samo u podizanju međunacionalnih tenzija kako bi se predstavili kao tobožnji zaštitnici Bošnjaka – da se ovog puta, ipak, suzdrže i shvate da par jeftinih političkih poena nisu vredni dugoročnih posledica koje njihova pogubna politika može proizvesti, a koja je u prošlosti za rezultat imala tenkove u okolini Novog Pazara”, saopštila je SDP.

Iz ove stranke dodaju da nežele reprizu devedesetih godina godina, kada su, kako navode, doživljavali represiju Miloševićevog režima, zbog neodgovornosti političara čije djelovanje je doprinjelo iseljavanju Bošnjaka sa ovih prostora.

“Nama nisu potrebne tenzije, nama je potrebna mir i stabilnost, to ćemo po svaku cijenu ostvariti”, poručili su.

SDA Sandžaka je ranije danas u vezi organiziranog proslavljanja Božića i Bajrama sa kolonom kamiona kroz grad iznijela stav da “režimska koalicija SDP-SNS” u Novom Pazaru i drugim gradovima Sandžaka dugi niz godina preko državnih službi „bezbijednosti“ i medija, kontrolisanim tenzijama i doziranim frustracijama kod građana Sandžaka izaziva osjećanje nesigurnosti i bezperspektivnosti”.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: