27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Savjet za štampu jednoglasno: SNews nije prekršio Kodeks novinara u tekstu “Muftija’ dr Mevlud ef. Dudiću, to ne bi ni pas s’ maslom”

Komisija za žalbe Savjeta za štampu jednoglasno je je donijela odluku da SNews nije prekršio Kodeks novinara u tekstu “Muftija’ dr Mevlud ef. Dudiću, to ne bi ni pas s’ maslom”.

Većina članova Komisije za žalbe Savjeta za štampu je na sjednici održanoj 25. februara iznijela stav da u ovom tekstu nije bilo kršenja Kodeksa novinara.

Snimak sa sjednice Komisije za žalbe Savjeta za štampu održane 25.02.2021. godine

Tvrdeći da je prekršeno nekoliko članova Kodeksa Žalbu protv SNewsa je podnio Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) 19.01.2021. godine na tekst “Muftija’ dr Mevlud ef. Dudiću, to ne bi ni pas s’ maslom”, objavljen 09.01.2021. godine na našem portalu.

SNwes je žalbu odbacio kao neosnovanu i kao oblik pritiska na naš medij, slobodu misli, javne riječi i kritike.

“U tekstu na koji se odnosila žalba, u okvirima javnog diskursa, poštujući formu (kolumna), uz neke primjese ironije dat je kritički osvrt i mišljenje na javno obraćanje jedne javne ličnosti, poštovne su etičke norme, narodne izreke, činjenice, objavljen je link sa video obraćanjem”, navedeno je odgovoru naše redakcije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: