19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

SDA i SDP oštro osudile ponovne nacionalističke ispade u Priboju

Opštinski odbori SDA Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP) u Priboju najoštrije su danas osudili nacionalističke i prijeteće poruke, kao i ispisivanje grafita u kojima se veličaju zločini i šalje podrška ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Poslije fašističkih skandiranja i grafita mržnje prema Bošnjacima ponovo se ustalasala javnost u Sandžaku, te zatražila konkretne mjere prema onima koji veličaju genocid i pozivaju na ubijanje.

– SDA Sandžaka: Odmah sankcionisati vinovnike

Iz ovog Ogranka navode da kao društvo i zajednica treba da stanemo na put ovakvim izlivima mržnje pojedinaca, a država da pokaže da smo, kako dodaju, pred zakonom svi isti i da pokaže nultu toleranciju za ove sramne postupke.

“Priboj jeste i biće multietnička zajednica koja treba da bude zasnovana na međusobnom poštovanju razlike u različitosti”, ističu iz ove stranke.

Oni apeluju na državne institucije da preduzmu sve mjere da što prije sankcionišu vinovnike autore grafita i učesnike na sramnom snimku koji je uznemirio svakog čestitog građanina Priboja.

– SDP:Ne pravite podjelu provokacijama

Iz ove stranke kažu da se Pribojci već decenijama uspješno suočavaju sa svim izazovima koji su pratili ratove na prostoru bivše Jugoslavije, uvijek se trudeći da se sačuvaju sklad i mir.

“Čin izmanipulisanih i ostrašćenih pojedinaca nas neće niti pokolebati, niti okrenuti jedne protiv drugih. Bošnjaci i Srbi u Priboju ne žive jedni pored drugih, već jedni sa drugima i zajedno su u svim nedaćama”, poručili su iz ove stranke.

Kako kažu, Srbija je bila, jeste i biće i naša država, te da su se prevarili oni koji su pomislili da će provokacijama da prave podjele u jednoj multietničkoj sredini”, stoji u saopštenju OO SDP-a Priboj.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: