27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka: Lokalna vlast u Novom Pazaru postala otvorena prijetnja po živote i imovinu građana

SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar je povodom posljedica poplava u naselju Ćerimidžinica ocjenila da je lokalna vlast u Novom Pazaru svojom nesposobnošću postala otvorena prijetnja po živote i imovinu građana Novog Pazara.

“Građani Novog Pazara imaju obavezu da stanu na kraj nesposobnoj, podaničkoj, kriminalizovanoj i bahatoj lokalnoj vlasti koja zarad ostvarivanja svojih partijskih, a često i ličnih finansijskih interesa cjelokupno stanovništvo izlaže opasnosti, neobazirući se na posljedice svog štetnog djelovanja”, navedeno je u saopštenju SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar.

Kako podsjećaju stradanja dva sugrađanina u poplavama 19. januara ove godine, “očigledno nisu dovoljan motiv vladajućoj većini da pruži adekvatnu zaštitu građanima”.

“Korita rijeka i dalje nisu ukorićena, civilna zaštita u Novom Pazaru ne postoji, sistem preventivne zaštite od elementarnih nepogoda nije uspostavljen niti je bilo koja kritična tačka u gradu osigurana, sistem kišne i fekalne kanalizacije se ne održava ili uopšte ne postoji, za šta isključivu odgovornost snosi politička stranka na vlasti i kadrovi koji u njeno ime sistematski urušavaju Novi Pazar”, ukazuju iz SDA Sandžaka.

Poručuju da će građani zarad svoje sopstvene sigurnosti iznaći način da “razuzdanu, bahatu i otuđenu vlast ukrote i suoče sa štetnim posljedicama njenog pogubnog 15-to godišnjeg djelovanja”.

Usljed izlijevanja Trnavice na području naselja Ćerimidžinica u srijedu popodne je poplavljeno na desetine stambenih i poslovnih objekata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: