24 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Sjenica Srbija

SDA Sandžaka ne učestvuje na sastanku s Vučićem, Hazbo Mujović isključen iz stranke

Predstavnici SDA Sandžaka neće uzeti učešće na zakazanom sastanku političkih partija i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, 04. maja 2020. godine u Beogradu, rečeno je za SNews iz te stranke.

Razlog za to je, kako je naglašeno, neprijatno iskustvo predstavnika Stranke sa prvog sastanka održanog 17. marta ove godine na istu temu.

“Neprimjereno postupanje predsjednika Srbije prema predstavniku SDA Sandžaka koji je na tom sastanku predstavio prijedloge konkretnih mjera i zahtjeve SDA Sandžaka na tu temu. Nakon toga je uslijedila višednevna zlonamjerna kampanja srpskih medija protiv rukovodstva SDA Sandžaka”, navedeno je iz SDA Sanadžaka, a zaključeno je i na sastanku predsjedništva te bošnjačke političke partije.

Vučić je najavio da će u ponedjeljak, 4. maja, imati sastanak sa predstavnicima stranka sa kojima je i ranije razgovarao o izborima, u vrijeme kada je uvođeno vanredno stanje.

“Red je i pošteno da se sretnemo sa njima i razgovaramo o tome”, rekao je Vučić naglasivši da su dobrodošli svi koji hoće da razgovaraju o izborima.

Podsjećamo da je generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Ahmedin Škrijelj izjavio je da je na sastanku predstavnika političkih stranaka i državnog vrha u Beogradu zatražio da se u Sandžak ne uvodi policijski sat, dovode dodatne snage vojske i policije i da mu je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon iznešenih stavova, uputio prijetnje.

– Paralelne strukture vlasti porobljavaju ljude, Hazbo Mujović isključen iz SDA Sandžaka

Kako je nezvanično potvrđeno zbog kršenja jednog od osnovnih ciljeva i načela SDA Sandžaka,“Briga o porodici, očuvanje i unapređenje bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednosti u porodičnom i javnom životu, zaštita javnog morala, donijeta je i olduka kojom je članu Glavnog odbora SDA Sandžaka i predsjedniku opštine Sjenica Hazbu Mujoviću prestalo članstvo u Stranci i dužan je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Opštine Sjenica.

Ova odluka, kako je navedeno, vezuje se za pojavu informacija objavljenih u srpskoj štampi i video snimaka objavljenih na društvenim mrežama na račun Hazba Mujovića, te se postavlja pitanje zašto su organizatori i učesnici u ovom nemoralu, godinama to krili od javnosti, šta je razlog da to tek sada objave, za koje potrebe su to koristili godinama unazad, kao i šta je njihov sljedeći korak.

“Očigledno da paralelne strukture vlasti u Srbiji i na ovaj način porobljavaju ljude”, konstatovano je povodom ovog slučaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: