19 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak Turska

SDA Sandžaka podržava dobre odnose Turske i Srbije

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka koju je predvodio predsjednik Sulejman Ugljanin susrela se jučer sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevludom Cavusogluom  nakon svečanosti otvaranja Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, saopštila je ova stranka.

Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka

Ugljanin je kazao da je bila čast razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Turske i izraziti mu zahvalnost na dobrim odnosima koje je Republika Turska izgradila zadnjih dvanaest godina sa Republikom Srbijom, navode iz SDA Sandžaka.

Dodaju da je otvaranje ovog konzulata plod jedne dobre saradnje.

„Mi podržavamo dobre odnose Turske i Srbije, i raduje nas ova njihova saradnja i otvaranje konzulata, jer je to za nas dugo očekivani dan”, poručuju Ugljanin u saopštenju i dodaje da će konzulat doprinjeti pravnoj sigurnosti svim ljudima.

Kako se navodi, insistirali su da se jačaju odnosi Turske sa Srbijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Predsjednik stranke Sulejman Ugljanin ke kazao da će pitanja Bošnjaka rešavati sa predstavnicima Bošnjaka i BiH, te da je to njihova  zajednička stvar.

“Očekujemo podršku Bošnjacima Sandžaka u ekonomskom razvoju i našim legitimnim ustavnim i zakonskim zahtjevima”, izrazio je nadu Ugljanin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: