Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Od početka godine preminula 201 osoba

Zvanične informacije od prvog dana septembra pokazuju da je u Novom Pazaru jučer preminulo još 2 ljudi od Covida 19, a da se dalje povećava broj oboljelih i hospitalozovanih usljed bolesti izazvane koronom. U novopazarskoj bolnici je 156 hospitalizovanih pacijenata.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan ‪01. 9. 2021‬. godine bilo je 20 prijema pacijenata (Novi Pazar 12, Tutin 6, Raška 1, Turska 1), dok je 11 pacijenata otpušteno s bolničkog liječenja.

Preminula je po jedna osoba iz Novog Pazara i Tutina.

Tansportovanih nije bilo, četiri pacijenta su na respiratoru, a dva na high-flow kiseoničkoj potpori.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bio je 228 (136 prvih, 162 kontrolnih pregleda)

U Domu zdravlja urađeno je 174 laboratorijskih analiza, 115 RTG (snimaka), 113 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 55 pozitivno, kao i 65 PCR testova.

U OB Novi Pazar na Infektivnom odeljenju hospitalizovano je 46, Respiratornoj jedinici 4 , Grudnom odjeljenju 53, ORL 26 pacijenta, Interno odjeljenje 1.

U Novopazarskoj banji, gdje su smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, trenutno boravi 26 lica.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, život je izgubila 201 osoba.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: