20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

SDA Sandžaka se distancira od djelovanja vjersko-političke opcije SPP-a

SDA Sandžaka je danas saopštila, kako je navedeno, povodom dezinformacija koje unose zabunu o odnosima SDA Sandžaka i SPP-a i neučešću rukovodstva SDA Sandžaka na dženazi predsjedniku SPP-a, distancira od djelovanja te vjersko-političke opcije.

Kako ističu iz ove stranke, nakon što je objavljena informacija o smrti Muamera Zukorlića, SDA Sandžaka je istovremeno ponovila zvaničan stav da je “klanjanje dženaze namaza kao i svakog drugog namaza lična odluka pojedinca”, te da je to njihov poznati stav i praksa.

“Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka”, ističu iz ove stranke.

Kako se dodaje, SDA Sandžaka je opoziciona parlamentarna stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji.

“Obzirom da je SPP član vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince, SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na to dženaze niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi”, pojašnjavaju svoj stav i naglašavaju da SDA Sandžaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP-a.

“Distanciramo se od primjene rusko-čečenskog modela od štetnog djelovanja te vjersko političke opcije i od posljedica po građane Sandžaka”, poručuju iz ove stranke.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: