7 Avgusta, 2022
Aktuelno Politika Sandžak

SDP: Potrebna saradnja svih bošnjačkih stranaka, sve aktivnosti usmjerit ka obnovi Sandžaka

Iz Sandžačke demokratske partije (SDP) danas je upućen apel političkim činiocima u Sandžaku da se iznađe minimum zajedničkih interesa.

“Ta saradnja bi bila preduslov za spuštanje tenzija i kreiranja pozitivne klime”, saopšteno je nakon radnog sastanka funkcionera te stranke sa osnivačem SDP-a Rasimom Ljajićem, na kojem je analizirana aktuelna politička situacija.

Nedavna dešavanja u Priboju su, kako je rečeno na sastanku, vrlo jasan pokazatelj da je potrebna saradnja svih bošnjačkih stranaka.

“Ne smijemo dozvoliti sebi da trošimo energiju u međusobne svađe i obračune, već trebamo usmjeriti sve aktivnosti na ekonomskoj, društvenoj i socijalnoj obnovi Sandžaka. Osim toga, zajednički život sa našim komšijama Srbima nema nikakvu alternativu i moramo tražiti tačke koje su od zajedničkog interesa, a ne one koje su razlog za nove podjele i konfrontacije” rečeno je na sastanku, saopšteno je iz te stranke.

Sa tog stranačkog skupa upućen je apel građanima da izađu na predstojeći referendum i glasaju ZA izmene Ustava.

“Nove odredbe za koje glasamo će obezbjediti veću nezavisnost pravosuđa, a samim tim i pravedniju državu u kojoj živimo”, poručeno je iz SDP-a.

Foto: SDP/fb

Povezane vijesti