25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Skupština o budžetu, VD direktorima, poskupljenju taksi…

Skupština grada Novog Pazara će na današnjem 6. zasijedanju raspravljati o prijedlogu budžeta za 2022. godinu, te lokalnim komunalnim taksama i produženju mandata vršiocima dužnosti direktora više javnih preduzeća, kao i Plan održivog razvoja grada od 2021. do 2030. godine.

Na samom početku sjednice odbornici će verifikovati prestanke mandata Mithatu Hudoviću (SDP) i Vladimiru Marinkoviću (SNS-SPS), a njihovi naslijednici u odborničkim klupama biće Azemina Bojadžić i Igor Novović.

Nakon toga, pred zastupnicima gradjana će se naći prijedlog odluke o izmjeni budžeta za tekuću godinu, a potom i razmatranje prijedloga budžeta za narednu 2022. godinu koji je podnijelo Gradsko vijeće u iznosu od 3 milijarde i 532 miliona dinara.

Pred odbornicima će se naći i tačka o povećanju komunalnih taksi za vlasnike putničkih i terentnih vozila, te autobusa i priključnih mašina.

Između ostalog, na dnevnom redu biće davanje saglasnosti na plan i program javnih preduzeća i ustanova, kao i za raspisivanje konkursa za direktora Kulturnog centra.

Predložena su i rješenja za imenovanja direktora Istorijskog arhiva “Ras” i Ustanove za sport, Regionalnog pozorišta, kao i rješenja za imenovanje Vršioca dužnosti (VD) direktora.

Za VD mandate direktora odbornici će pred sobom imati prijedloge za Zavod za urbanizam, Gradsku čistoću, Parking servis i Turističku organizaciju.

Pored toga, vodiće se i rasprava o razrješenjima i imenovanjima članova upravnih odbora pojedinih preduzeća i članova školskih odbora, te lokalnog savjeta roditelja predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola.

Ostale tačke, od ukupno predloženih 42,  na ovoj sjednici ticaće se izmjena plana detaljne regulacije u više gradskih i prigradskih naselja, kao i prijedlogu odluke o pristupanju izrade plana detaljne regulacije za novo muslimansko groblje koje je će biti stacionirano u Netvrđu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: