27 Aprila, 2024
Aktuelno Foto Novi Pazar Politika

Skupštinska predstava na daskama koje život znače (FOTO)

Mjesto održavanja Konstitutivne sjednice Skupštine grada Novog Pazara zbog poštovanja mjera zaštite od virusa COVID-19 promenjeno je i sjednica, koja je trajala blizu sedam sati, održana je u sali Bioskopa – Kulturni centar Novi Pazar, 17. avgusta 2020. godine.

Sjednica narodnih zastupnika Novog Pazara je (po prvi put) održana na mjestu gdje se održavaju pozorišne predstave, samo su ovoga puta, neračunajući prisutne novinare i zaposlene u skupštinskoj službi, i publika i akteri bili odbornici četiri izborne liste.

Ova sjednica, zajedno sa mjestom gdje je održana ličila je i, u određenim momentima, podsjećala na pravu pozorišnu predstavu, sa elementima drame, tragedije i humora, samo što u njoj nisu igrali pravi glumci. Za zalutale bi odavali utisak glumaca, možda.

Na daskama koje život znače su se, mašući rukama i papirima, podižući i spuštajući ton, praveći dramske pauze, satima smjenjivali narodni izabranici. U završnici je odlučio broj svrstanih “aktera” na jednu stranu. Predstava će se nastaviti naredne sjednice.

SNews u fotogaleriji dokumentuje konstitutivnu sjednicu “na sceni i u publici”.

Foto: Medin Halilović, Snews

All rights reserved- Sva prava zadržana

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: