27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Prijepolje

Slučaj privođenja zbog sumnje u korupciju: Neki se vratili kućama, neki sklopili sporazum o priznanju krivicu

Direktor Sandžačke demokratske partije (SDP) Muzafer Dragolovčanin, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj, glavni gradski arhitekta Suat Ljajić i uposlenik Kulturnog centra Aladin Imamović su se, nakon privođenja i davanja izjava Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, vratili svojim kućama, objavila je sinoć RTV Novi Pazar. medij blizak SDP-u.

Kako se prenosi osnivač te stranke Rasim Ljajić juče je u izjavi za beogradske medije kazao je da je siguran da će istraga pokazati njihovu nevinost i da je siguran u njih kao u sebe.

Za sada nema zvaničnih potvrda šta je sa ostalim licima privedenim u policijskoj akciji i da li je ze nekog od ukupno 18 privedenih, gradskih čelika, uposlenika gradske urvave i predstavnika pet firmi iz Novog Pazar pokrenut krivični postupak, upućen optužni prijedlog, podignuta optužnica, sklopljen sporazum o priznanju krivice ili određen pritvor.

Iz Višeg tužilaštva u Kraljevu još nema odgovora na pitanja naše redakcije u vezu ovog slučaja, a prema nepotvrđenim informacijama kriviči postupak za osumnjične iz Novog Pazara će ići u redovnom postupku i oni će se braniti sa slobode.

Takođe javnot još nije upoznata u vezi koje javne nabavke su privođeni i po kojim tačkama zakona su bili osumnjičeni.

Šestoro od ukupno osmoro Prijepoljaca, koji su prije dva dana uhapšeni u akciji suzbijanja korupcije, sklopilo je sa Tužilaštvom u Kraljevu sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su osuđeni na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora, nakon čega su pušteni da se vrate kući.

U pritvoru su zadržani bivši predsjednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović i prosvjetni inspektor Mersid Mekić, inače visoki funkcioner SPP-a, stranke Muamera Zukorlića.

Kako je objavio portal PP media, osim da su “izvršili koruptivna djela iz oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata”, zasad nema novih informacija šta se uhapšenima tačno stavlja na teret. Prema nezvaničnim saznanjima, pet osoba koje su sklopile sporazum o priznanju krivice bili su članovi Komisije za raspodjelu novca sportskim klubovima u 2017. godini, dok je direktorka Predškolske ustanove “Miša Cvijović” suprotno zakonu nabavila halal setifikat za ustanovu na čijem je čelu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: