16 Aprila, 2024
Lifestyle Zanimljivosti Život

Sobno cvijeće izvor pozitivne energije

Cvijeće je najljepši prirodni ukras koji se može naci vani u bašti, dvorištu, terasi ili kući stanu). Ljubitelji cvijeća nađu način gdje da ga smjeste i kako da gs gaje bez obzira na uslove.

U zimskom periodu napolju je biljaka veoma malo zato je vrijeme da se posvetimo sobnim biljkama.

Ako smo baš ljubitelji cvijeća, a imamo jaku želju da ga gajimo u kući inda moramo pripaziti koje cvijeće proćišćava vazduh, a ne ” krade” kiseonik. Neke su zadužene da baš filtriraju vazduh, ubijaju štetne materije, a svakako povećavaju količinu kiseonika. Treba napomenuti da biljke imaju veoma dobru osobinu gdje povećavaju pozitivnu energiju, utiču na čovjekovo raspoloženje, ističu kreativnost, produktivnost i neizostavni dekor je svakog doma.

Ako se nalazi na pravom mjestu cvijet je u stanju svojom zelenom bojom promijeniti atmosferu u prostoru. Nikako ne treba pretjerivati sa unosom biljaka u zatvorenom prostoru, bez obzira koliki smo ljubitelji cvijeća, ali ako smo baš toliki fanatici onda je poželjno izabrati biljke koje će oplemjeniti prostor u kom se nalazimo.

Filandredon, paprat, kaktus, ljubičice, orhideja (ona može cvjetati tokom cijele godine), fikus, sve su ovo biljke koje ne traže preteranu njegu, a lijepo osvježe prostor.

Neke od biljaka ne smijemo držati u stanu jer su veoma opasne, ispuštaju štetne biološki sktivne supstance koje izazivaju alergije ili glavobolju.

Često se i ne može zamisliti životni orostor bez nekog cvijeta bar kao dekorativni detalj, a svakako ima i svoje ne malobrojne pozitivne osobine koje svako od nas treba da zna, pa iako nismo ljubitelj onda staviti manje zahtjevan cvijet jer će nam sigurno promijeniti raspoloženje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: