Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Srbija

Srbija: Objavljena rješenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika

Učenici osmog razreda u Srbiji polagali su danas, u srijedu, 23. juna 2021.godine test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od procedura, ali i dalje postoji stalna komunikacija sa okružnim upisnim komisijama, supervizorima i ostalim ključnim akterima u procesu sprovođenja završnog ispita.

Izlaznost na ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz školskih uprava je 98,55 odsto.

Rješenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ojcenjivanje objavljeni su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja http://www.mpn.gov.rs/resenja-testa-iz-srpskog-maternjeg-jezika-2/

Učenici, drugog dana završnog ispita, u četvrtak, 24. juna 2021. godine od 9 do 11 sati polažu test iz matematike, dok će u petak, 25. juna 2021. godine polagati kombinovani test .

Preliminarni rezultati završnog ispita na novu škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula 2021. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portalahttps://mojasrednjaskola.gov.rs/ je od 26. juna do 3.jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4.jula 2021.godine.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodjele po školama i obrazovnim profilima je 11.jula 2021.godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umjetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: