Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Snajperisti vojske i policije obučeni da precizno riješe kriznu situaciju

U Centru za obuku kopnene vojske realizovana je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je Ministarsto odbrane Republike Srbije.

“Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i vještina u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi”, navodi se u saopštenju.

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste. Oni su, kako se navodi, uspješno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rješavanju vatrenih zadataka.

“U toku realizacije obuke provjeravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primjeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.Po uspješnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primejnjivati stečena znanja i vještine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije”, predočeno je iz Ministarstva odbrane.

MUP Srbije je također objavio da snajperista, pripadnik Specijalističkog tima Specijalne antiterorističke jedinice, obučen i opremljen da u bilo koje doba dana ili noći, potpuno precizno riješi kriznu situaciju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: