29 Aprila, 2024
Aktuelno Politika

SSP – “Nov Pazar protiv nasilja”: Listu BOSS su kreirali SNS i SDP

Stranka slobode i pravde (SSP), Odbor u Novom Pazaru, je u reagiranju na optužbe Bošnjačko-spskog jedinstva (BOSS) da su falsifikovali potpise radi učešća na lokalnim izborima navela da je riječ o podmetanju i pokušaju vlasti da im obore listu.

“Samir Tandir je po nalogu Rasima Ljajića i SNS, namjerno podmetnuo i slao ljude da potpisuju listu naše stranke, kako bi, nakon prikupljenih potpisa, ista bila oborena zbog podmetnutih ljudi, poput Adisa Dazdarevića i duplikata jer je upravo lista BOSS bila primljena u GIK Novi Pazar, bez najave, prije nas”, piše u saopštenju.

Ocjenjuje se da je to od početka bio plan da se Stranci slobode i pravde onemogući učešće na lokalnim izborima.

Predočavaju da je Adis Dazdarević, koji tvrdi da je njegov potpis falsifikovan, već od ranije poznat policiji i tužilaštvu kao neko ko se sumnjičio za falsifikovanje legitimacija, kovid sertifikata i lažno predstavljanje, te, kako ocjenjuju, ne čudi da je baš on “izabran za prljave poslove” režimskog satelita.

“Jasno je da su iz aktuelne vlasti, tako pokušali da nam obore listu, što su zamalo i uspjeli, jer nam je nakon predaje konstatovano da nam nedostaje 87 potpisa. SDP, SNS i pomenuta lista BOSS na čelu sa Samirom Tandirom, mislila je da mi nećemo uspjeti da skupimo dovoljan broj potpisa u 48 sati, kako nam je GIK nalozio nakon predaje. Na njihovu žalost, podmetačina im nije uspjela jer Stranka slobode i pravde, uz veliku podršku građana, u predviđenih 48 sati prikupila još 121 potpis i tako otklonila nedostatke ali i dokazala aktuelnom SNS- SDP režimu kao i sateltima vlasti, poput BOSS i Samira Tandira, da građane Pazara ne mogu da prevare, kao ni nas iz SSP”, istakli su.

SSP dodaje da je Samir Tandir poznat po zloupotrebi, a isključen je iz svoje nekadasnje stranke zbog namejštanja sertifikata.

“Pazarci imaju za koga da glasaju, a to je lista br 7, Novi Pazar protiv nasilja – Marinika Tepić – Benjamina Birđozlica”, poručili su.

Predsjednik IO BOSS-a za Novi Pazar i kandidat za odbornika u Novom Pazaru Adis Dazdarević rekao je ranije danas na konferencija za medije da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podnio krivičnu prijavu i da zahtjeva da se utvrdi na koji način su pribavljeni njegovi lični podaci, predati GIK-u Novog Pazara.

Dazdarević je novinarima potvrdio da mu je Gradska izborna komisija u roku od 24 sata dala je odgovor pisanim put putem, kojim je potvrdila njegove navode.

 “Apelujem na Osnovno javno tužilaštvo da postupi po mojoj krivičnoj prijavi, ispita sve navode iz krivične prijave i podnese dodatne krivične prijave protiv učinilaca tih krivični djela. Želim da se zahvalim predsjedniku Aleksandru Vučiću za fer i korektan izborni proces i njegovo lično zalaganje na promociji pravde, slobode i demokrataskih vrijednosti u Srbiji“, rekao je Dazdrarević, naglasivši prethodno da se otkrivaju falsiifikovane izjave opozicionih stranaka, predvođene Draganom Đilasom, Marinikom Tepić i Miroslavom Aeksićem..

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: