Aktuelno Politika Srbija

SSP: Vlast zaboravila na Novi Pazar, plate manje za 101.000 dinara u odnosu na Vračar (Bg)

Narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić je u razgovoru sa građanima Novog Pazara predočio da je prosječna plata u tom gradu manja za skoro 101.000 dinara u odnosu na zaradu u beogradskoj opštini Vračar.

“Nije ni čudo da iz najmlađeg grada u Evropi mladi svakodnevno odlaze, jer im u Novom Pazaru i za ovako mala primanja treba članska karta” rekao je Jekić.

Foto: SSP

On je, izrazivši spremnost SSP-a da kada dođe na vlast štiti sve univerzalne ljudske i demokraske vrijednosti, istakao da građani već godinama pitaju kada će početi izgradnja brze saobraćajnice do Kraljeva i obilaznice oko Novog Pazara.

“Odgovora nema ni od sadašnjeg ministra Vesića. Aposlutni je prioritet povezati Novi Pazar sa Centralnom Srbijom, jer bez toga nema razvoja ovog grada, kako industrijskog, tako i turističkog. Očigledno je da je vlast zaboravila na Novi Pazar, a Novopazarcima samo daje lažna obećanja, od kojih je mladog stanovništva ovog grada sve manje i manje” zaključio je Jekić.  

Prisutnima se obratila i predsjednica odbora SSP u Novom Pazaru Irma Koca obećanje koje je Aleksan, podsjetivši na obećanje koje je Aleksandar Vučić dao decembra 2021. prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, “da će država naći jednog velikog investitora za Novi Pazar.”

“Također je tada rečeno da mora da se razvija insustrijska zona, da mora da se zavšri obilaznica, kao i brza saobraćajnica do Kraljeva. Pitam Aleksandra Vučića, zašto nam iz godine u godinu daje samo lažna obećanja” kazale je Koca.

Foto: SSP

Dalibor Jekić je narodni polsanik SSP-a iz Kragujevca i ispred te stranke zadužen je za koordinaciju rada odbora u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: