Aktuelno Politika Srbija

Stefanović najavio tužbe protiv medija koji podržavaju Vučića: Stavljaju me u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države

Nakon pisanja nekih beogradskih tabloida danas, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Nebojše Stefanovića medijima je uputio demanti i najavio da će u ponedeljak podneti tužbe protiv tih medija.

Naslovna strana lista “Kurir”

„Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično.Smatrao sam da će moja argumentovana reakcija da spreči da se ijedna reč uhapšenog ubice ubuduće uzme kao istina, jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni. Pogotovo, jer je istraga o ovim zločinima, kao što sam već ranije napomenuo, počela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova”, naveo je Stefanović dodavši da je napad na njega, uprkos tome, nastavljen i to “na način koji je prevršio svaku meru”.

Stefanović i Vučić, foto: SNews, arhiv

“Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će “profitirati od uklanjanja Vučića”, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije”, naveo je i dodao bi bio iznenađen da su ovakve monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija.

“To je njihov politički zadatak, a istina nevažna. Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim. I do sada je u tim medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca”, ocenio je aktuelni ministar odbrane i bivši predstavnik SNS-a za Beograd.

Ukazuje i da uprkos istini i uprkos svojoj krajnjoj uzdržanosti ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želi da se okoristim od “uklanjanja predsednika Vučića”.

“Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji. Pošto krajnje iskreno verujem u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak ću podneti tužbe protiv svih medija koji me bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama. Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države”, poručio je.

Istakao je i da ne može da ostane u vazduhu nečija laž da kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radi protiv predsednika Republike, koji mu je ujedno politički mentor i prijatelj, kao i da u SNS-u ima onih koji ga mrze.

“Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države.
U lažima koje su objavljene nema nikakvih poruka meni, pa i ako ih ima ja ih ne razumem, niti želim njima da se bavim. Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga“, potpredsednika Vlade i ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića.

Foto: SNews, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: