23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Stojković pozvao Erhana Mašovića u reprezentaciju

Rođeni Novopazarac Erhan Mašović pozvan je u fudbalsku reprezentaciju Srbije za predstojeće utakmice u Ligi nacija.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak fudbalera na koje računa za utakmice protiv Norveške, Slovenije i Švedske koje se ograju tokom mjeseca juna, a na kome se našao i 24-godišnji  igrač sredine terena iz Novog Pazara.

Momak iz prijestolnice Sandžaka je fudbaler bundesligaša Bohuma, koji je sjajnim igrama minule sezone u ovom klubu skrenuo pažnju javnosti na sebe, te ga je selektor Stojković prvi put pozvao na pripreme reprezentacije.

 -Karijera 

Iz Novog Pazara se Mašović sa 13 godina seli u Čukarički, gdje tri godine nastupa za omladince ovog kluba, da bi od 2015. do 2017. godine igrao i na 39 utakmica u svim takmičenjima za prvi tim kluba sa Banovog Brda.

Poslije toga se otisnuo u Klub Briž iz Belgije, koji ga dalje šalje na kaljenje prvo u Trenčin (Slovačka), a potom i u Horsena (Danska), da bi se od 2020. godine skrasio u Bohumu, u kome od prije dvije godine pruža najbolje partije u karijeri, a u ovoj sezoni je upisao 20 nastupa za pvaj njemački tim.

U mlađim kategorijama reprezentacije ovaj Sandžaklija je zabilježio nastupe za sve selekcije od U16 do U21, pritom postigavši 4 gola na ukupno 62 utakmice.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: