24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Studenti razbili izlog SNS-a u Novom Sadu, snimili priznanje i prijavili se policiji (VIDEO)

Studenti Srđan Đurić i Mladen Cvetić preuzeli su odgovornost za razbijanje prozora na prostorijama Srpske napredne stranke (SNS) u naselju Nova Detelinara u Novom Sadu i potom se predali policiji, objavila je Beta.

Oni su na društvenim mrežama objavili video u kojem su se predstavili pod imenom i prezimenom, a video je objavio i novosadski informativni portal 021.

“Mi smo došli do policijske stanice ‘Stari grad’ kako bismo se prijavili, jer smo oko dva sata na Detelinari razbili izlog na prostorijama SNS-a. Idemo da se prijavimo, jer mi nismo nasilnici, mi smo samo građani koji su na ovaj način iskazali svoj bunt. Mi osjećamo moralnu odgovornost da se prijavimo, jer mi nismo oni koji krše zakon, a ako ga i kršimo, mi ćemo naše sankcije snositi”, rekao je Đurić.

Mladen Cvetić je rekao da su na taj način željeli da iskažu negodovanje zbog situacije u društvu, tako što su htjeli da naprave “neku radikalniju akciju koju bi 80 odsto ljudi uradilo” da je u prilici “i da je imalo nadahnuće”, koje su oni imali sinoć.

“Mi ne želimo da se krijemo. Mislimo da je to što smo uradili jedna društveno korisna stvar. Samim tim što je to nelegalno, imamo odgovornost i savjest i idemo da se prijavimo da vidimo šta oni kažu. Poenta je u tome pokazati im da se ne plašiš”, kazao je Cvetić.

SNS je saopštio da je noćas oko dva sata razbijeno staklo na njihovim prostorijama, a da su dvojica osumnjičenih za vandalizam privedeni “brzom intervencijom policije”.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu priveli su prekršajnom sudiji dva lica iz Šapca i Despotovca, “zbog sumnje da su učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru”.

Kako je saopštio MUP sumnja se da su, jutros, oko 2 sata, njih dvojica ciglama razbili stakla na prostorijama Srpske napredne stranke u Ulici Ilije Birčanina u Novom Sadu.

Nadležni javni tužilac kvalifikovao je ovaj događaj kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se goni po privatnoj tužbi.

Izvor: Beta, o21.

Foto: PrtSc https://www.youtube.com/watch?v=57Qd00cEkQ0&t=139s

Povezane vijesti

%d bloggers like this: