20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Sutra po 50 eura uplate svim penzionerima

Sutra će po 50 eura u vidu državne pomoći biti uplaćeno na račune penzionera, kao i invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, kao i djeci invalidima i korisnici privremene naknade kod PIO fonda.

 

Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su se našli u pomenutim grupama zaključno sa 13. septembrom ove godine. Oni kojima rješenja o priznavanju prava budu donijeta nakon tog datuma, isplata će biti obavljena jednokratno, a po sticanju statusa penzionera ili neke od pomenutih kategorija građana.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 eura i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon pomenutih 50 eura, drugu uplatu od 30 eura treba da očekuju u novembru, kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoljetni građani. Treća i poslejdnja uplata u ovoj godini, od 20 eura, penzionerima sljeduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 eura).

Penzionere će istovremeno sljedovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

– Građani: 30 plus 20 uvra

Svi ostali građani novac će dobiti u novembru.

Tada stiže 30 eura pomoći i to je drugi dio pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos prijava je bila u maju s obzirom na to da je riječ o drugom dijelu podrške koja je ukupno iznosila 60 eura.

U decembru, za sve punoljetne, slijedi i nova podrška od 20 eura.

Što se tiče prijave – ko se u maju prijavio za 30 eura pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 eura koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: