Aktuelno Društvo Novi Pazar

Sve više pijanih i drogiranih vozača, za 12 dana kažnjeno 1.102 učesnika u saobraćaju

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru od 31. decembra do 12. januara, ove godine, kontrolisali su 1.567 učesnika u saobraćaju, od kojih je 1.102 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Kako se navodi, u prvih 12 dana ove godine, iz saobraćaja je isključeno ukupno 72 vozača, njih 37 je zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, 8 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 7 vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 8 zbog isteka registracije i 13 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog nepoštovanja propisa upravljanja vozilom sa probnom vozačkom dozvolom.

Određeno je zadržavanje do 12 sati osmorici vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i petorici zbog alkohola, do istrežnjenja.

Najviše aklohola u organizmu imao je pedesetpetogodišnji vozač koji je vozio sa 2,21 promila i on je najstariji vozač koji je isključen iz saobraćaja, dok je najmlađi vozač osamnaestogodišnjak koji je isključen iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Sudiji za prekršaje je kaznio vozače koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci sa po 25.000 dinara, šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom i po 8 kaznenih poena, dok je pedesetpetogodišnjem vozaču koji je vozio sa 2,21 promila alkohola u organizmu izrekao kaznu u visini od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i 9 mjeseci zabrane upravljanja vozilom V kategorije.

Najviše vozača, njih 346 sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, dok je 212 vozača i putnika zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas.

Iz PU Novi Pazar apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.
Podsećamo da je zbog snega i leda na kolovozu obavezno korišćenje zimske opreme.

Takođe, apeluju na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: