18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

Svetionik pokrenuo konkurs “Tvoja stipendija”

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara pokrenulo je program „Tvoja stipendija“, novčanu i edukativnu podršku namijenjenu studentima i učenicima.

Pravo na stipendiju imaju studenti osnovnih i master studija, kao i učenici srednjih škola. Na konkurs za dodjelu stipendija mogu se prijaviti studenti od 1. do 4. godine osnovnih studija i studenti na master studijama, kao i učenici od 1. do 4. razreda srednje škole.

“Odabrani kandidati dobijaju podršku za školovanje u vidu stipendije koja iznosi 50 eura, tokom 10 mjeseci u dinarskoj protivvrednosti. Ovom stipendijom, učenici pored finansijske podrške stiču i dodatno neformalno obrazovanje”, saopštili su iz Udruženja Svetionik.

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 25. oktobra do 3. decembra 2022. godine, a stipendija se dodjeljuje prema sljedećim kriterijumima, odnosno prema grupama studenata /učenika.

Kako se pojašnjava prva grupa su studenti i učenici sa dobrim prosjekom ocjena i oni koji su ostvarili dobre rezultate u dosadašnjem školovanju, druga grupa su studenti i učenici koji dolaze iz porodica sa niskim mjesečnimprimanjima i treća grupa su studenti i učenici bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodic, e lica sa invaliditetom, lica sa hroničnim i težim bolestima.

Studenti iz ove grupe mogu konkurisati od 1. godine fakulteta i iznad.

Spisak potrebne dokumentacije možete naći na sajtu www.svetionik.rs.

Za apliciranje na konkurs „Tvoja stipendija“ neophodno je popuniti online formular i dostaviti potrebnu dokumentaciju lično u Svetioniku. Radno vrijeme za prijavu je četvrtkom, petakom i subotom od 11.00 – 14.00 sati.

Konačna lista kandidata biće objavljena na internet stranici Udruženja Svetionik.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: