Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Svetionik poziva građane i kompanije da učestvuju u akciji “Doniraj stipendiju” za studente i srednjoškolce

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara pokrenulo je kampanju “Doniraj stipendiju” sa željom da obezbijedi novčana sredstva kako bi studentima i srednjoškolcima sa dobrim ocjenama, bez roditeljskog staranja ili čijim porodicama žive u teškim uslovima, obezbedilo stipendije i olakšalo im na njihovom putu sticanja znanja.

Iz ove organizacije, koja od samog osnivanja već 15 godina stipendira uspješne studente i srednjoškolce, pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da donacijama na platformi donacije.rs ili svetionik.rs podrže njihovu akciju.

“Akcijom, u kojoj ćemo prikupiti novac za godišnje stipendije, želimo da mladim ljudima pokažemo da cijenimo njihove uspjehe, da se znanje i upornost uvijek isplate, ali i da stipendija koju dobiju bude značajna podrška tokom školovanja. Posebno ćemo prilikom odabira stipendista voditi računa i o socijalnom položaju porodice iz koje dolaze. Ovo radimo godinama unazad i imamo ogromno povjerenje zajednice. Naše Udruženje “Svetionik” više od decenije sa po 60.000 dinara na godišnjem nivou stipendira 450 studenata i učenika. Naši donatori su ugledni pojedinci i rukovodioci kompanija, koji žele da podrže mlade tokom njihovog obrazovanja i budu im neophodna podrška”, rekao je predsjednik udruženja “Svetionik”, Mirza Aličković.

Prednost pri odabiru za stipendiju uvijek imaju kandidati iz porodica slabijeg materijalnog stanja i oni bez roditeljskog staranja.


Ovom akcijom stipendistima se ne pruža samo finansijska podrška, već im je omogućeno i neformalno obrazovanje, organizujući za njih predavanja, seminare, tribine, radionice i okrugle stolove sa predavačima, stručnjacima iz zemlje i regiona.


Pored toga što dobijaju materijalnu podršku i neformalno obrazovanje, stipendisti se aktivno uključuju u sve humanitarne aktivnosti novopazarskog udruženja “Svetionik”.

Iz “Svetionika” su pozvali sve građane i kompanije da se priključe njihovoj akciji, u skladu sa svojim mogućnostima, jer mnogi pametni studenti i srednjoškolci čekaju na podršku.

“Samo ove godine na konkurs se prijavilo preko 500 studenata i učenika. Pred komisijom je težak zadatak, većina kandidata ispunjava uslove da dobije stipendiju. To su sve vrijedna i pametna djeca, i teško nam je da ih odbijemo, ali u nedostatku novca mi nismo u mogućnosti da svima obezbijedimo stipendiju. Još jednom pozivam sve da posjjete sajt svetionik.rs i tu podrže ovu akciju, kako bi bar još nekom od prijavljenih olakšali obrazovanje”, zaključio je Aličković.

Detaljnije o tome šta je je projekat “Doniraj stipendiju” na linku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: