27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Udruženje “Volonteri NP”: Da osobe sa invaliditetom žive sa nama, a ne pored nas

Postavljanjem posebno konstuisanih klupa za osobe sa invaliditetom predstavnici Udruženja “Volonteri NP” su na početku nove 2022. godine realizovali završnu fazu projekta “Čistoća je pola zdravlja”, koji je sufinansirao Grad Novi Pazar.

Volonteri su donirali tri, specijalno konstruisane klupe za pacijente Specijalne bolnice za neuromišićne i mišićne bolesti Novi Pazar i Gerontološkog centra u Novom Pazaru.

Dvije klupe su uručene Specijalnoj bolnici za neuromišićne i mišićne bolesti u Novom Pazaru, a jedna klupa je donirana Gerontološkom centru u Novom Pazaru.

Cilj projekta je, kako su saopštili, da se, između ostalog, jasno stavi do znanja da mi želimo da osobe sa invaliditetom žive sa nama, a ne pored nas.

Projekat je takođe obuhvatao i edukativne radionice na kojima smo najmlađima (đaci osnovnih i srednjih škola) diskutovali na teme preventivnih mjera u cilju zaštite životne sredine.

Cilj radionica je da afirmišemo mlađe generacije na polju zaštite životne sredine.

“Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo Gradu Novi Pazar koji je sufinansirao projekat, kao i svim donatorima koji nas nesebično uvijek podržavaju. Uvijek smo bili i bićemo na braniku Grada Novog Pazara i u službi naših građana”, poručili su iz Udruženja “Volonteri NP”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: