Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Turska

“Svetionik” sprovodi projekat podjele iftara

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara i ovog ramazana,  jedanaestu godinu uzastopno, sprovodi humanitarni projekat “Doniraj iftar – priključi se mreži dobra”, a zajedno na kućne adrese dostavljaju iftare sa generalnim konzulom Republike Turske u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom.

Svakog dana u toku ovog mjeseca ovo Udruženje osiguraće obrok za 350 osoba, odnosno 110 porodica slabijeg imovinskog stanja.

Kako navode iz Svetionika, podijeljeno je i 400 iftara koji su donirani od strane Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA.

Iz ovog udruženja su izrazili zahvalnost TIKI čiji predstavnici već drugu noć za redom podržavaju ideju da svi imaju iftare, a također i generalnom konzulu Turske, koji im se pridružio u podjeli iftara i podržao ovaj humani projekat.

Upućen je i apel svim građanima i kompanijama da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe ovoj akciji, obzirom da su tokom aktuelne pandemije mnogi naši sugrađani, kako ističu, ostali bez posla i prihoda, te da su potrebe za dostavom iftara nikad veće.

Foto:Svetionik

Povezane vijesti

%d bloggers like this: