Aktuelno Društvo Novi Pazar

Tender za rušenje javnog toaleta u centru Novog Pazara

Grad Novi Pazar raspisao je tender za izbor firme koja će izvršiti radove na rušenju javnog toaleta u centru grada i prostupiti uređenju same površine i tekućeg održavanja, navodi se u dokumentaciju u koju je Snews imao uvid.

Tenderom se predviđa da izvodjač koji bude odabran potpiše ugovor u trajanju od 160 dana za završetak posla, u okviru koga je predviđeno uređenje sa behaton i granitnim pločama, te izgradnja stepeničaste tribine duž rijeke Raške.

Prema detaljnijem planu, nakon rušenja javnog wc-a izvođač treba da pristupi uređenju travnjaka i postavljanju žardinjera na ovom prostoru, kao i osvjetljenju.

Projektom je planirana sadnja 10 katalpi, sijejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cvijeće, ograde, korpi za otpatke i zamjena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.
Grad Novi Pazar raspisao je i tender za izbor kompanije koja će izvršiti sve radove, koji bi trebalo da traju 90 dana.

Tačnije, tender za zainteresovane izvodjače otvoren je do 21. februara.

Novi Pazar ostaje bez rugla u centru grada, foto: SNews, arhiv

Javni toalet koji se nalazi na Gradskom trgu je višedecenijski problem i van funkcije je, a u takvom stanju bio je stecište izvora zaraze i beskućnika.

Ovaj objekat je prestavljao ruglo u centru grada i zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa njegovo uklanjanje je odlagano više puta.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.