19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Tutin Zdravlje

Tutin: Za 24 sata 8 pozitivnih pacijenata, priprema se dnevna covid bolnica

Prema podacima koji su na sjednici Štaba za vanredne situacije predočeni, epidemiološka situacija u opštini Tutin je nestabilna. S tim u vezi intezivno se radi na uređenju dnevne covid bolnice.

Na danas održanoj sjednici opštinskog štaba za vanredne situacije, detaljno je razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji opštine Tutin, koja je prema podacima iz Doma zdravlja nestabilna. U poslednja 24 sata, bilo je 8. pozitivnih pacijenata.

Direkotor tutinskog Doma zdravlja Kemal Ćorović je izjavio da broj pacijenata koji se javlja u covid ambulanti svakodnevno varira.

“Prije nedelju dana, 27 pacijenta se javilo u covid ambulanti, za dane vikenda samo 3, a već juče bilo je 32 pacijenta, od kojih je 8 pozitivino na koronavirus. To je fenomen klackalice, gdje se drastično povećava i smanjuje broj testiranih i zaraženih”, rekao je on i dodao da je Dom zdravlja spreman za treći talas ovog virusa.

On je predočio da je otvorena covid dnevna bolnica u kojoj će ukoliko dođe do pogoršanja situacije biti smješteni pacijenti sa blažom kliničkom slikom, dok će teži slučajevi biti upućivani na hospitalizaciju u OB Novi Pazar.

Prema podacima iz Zavoda za javno zdravlje, u novembru je u Tutinu testirano 298 pacijenata, od kojih 41 bio pozitivan.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: