18 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

Tutinski fudbaleri ušli u Srpsku ligu, Jošanica ostala u zoni

Fudbaleri Tutina ekspresno su se vratili u Srpsku ligu Zapad, osvojivši lidersku poziciju u  Šumadijsko-raškoj zoni, dok će Jošanica morati da svoju šansu za povratak u viši rang potraži u narednoj sezoni.

Današnjom pobjedom od 3:0 protiv ekipe Poleta ostvaren je cilj koji je mladom treneru Dženanu Curiću postavila uprava kluba kao prioritet, a koji je on sa svojim pulenima u potpunosti ostvario.

Današnjoj proslavi pobjede Tutina i ujedno povratku u Srpsku ligu iz koje su prethodne sezone ispali prisustvovalo je preko 1000 ljubitelja fudbala.

Tutin je ovu sezonu okončao kao šampion sa osvojenih 64 boda, ostvarivši 21 pobjedu, jedan neriješen rezultat i dva poraza.

-Jošanica druga, šansa sljedeće godine

Najveći gubitnici ove sezone su fudbaleri Jošanice koji su ovo prvenstvo završili iza Tutina, na drugoj poziciji sa 62 upisana boda.

Izabranici trenera Elvira Muratovića su tokom cijele sezone vodili žestoku borbu sa komšijama iz Tutina, ali su u finišu prvenstva u direktnom duelu sa “Vidrama” izgubili utakmicu koja ih je i koštala liderske pozicije i povratka u srpskoligaško društvo.

Jošanica je danas kao gost ostvarila pirovu pobjedu nad Šumadijom iz Toponice od 2:1, međutim nedovoljno za lidersku poziciju.

U sezoni 2021/22 “Žuta podmornica” je zabilježila 20 pobjeda, uz po 2 neriješena i izgubljena meča.

Iz Šumadijsko-raške zone u niži rang ispali su Sloboda i Šumadija (Toponica).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: