27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak

U BNV-u održan tradicionalni bajramski prijem

Bošnjačko nacionalno vijeće je sinoć tradicionalno upriličilo prijem povodom Ramazanskog Bajrama.

Na prijemu je uručena plaketa Vijeća Hajrizu Brčvaku, preduzetniku i humanisti, čime mu je iskazana veliku zahvalnost na humanosti, društvenoj odgovornosti, doprinosu unapređenja privrednog partnerstva građana Sandžaka i Balkana, stoji u obrazloženju odluke.

Predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić, čestitala je bajram i zahvalila gospodinu Brčvaku na svom dobru koje radi.

„Bajram je blagdan kada se treba prisjetiti, zahvaliti se i odati priznanje svima onima koji su primjer u dobročinstvu. Sreća je da ih u našem društvu zaista ima”, navela je Curić prilikom dodjele plakete.

Ona je u svom govoru kazala da smo tokom ovog mjeseca Ramazana imali priliku gledati na jednoj strani slike zla, ratova, patnji, ubijanja nevinih ljudi, zabrane obavljanja muslimanskih vjerskih obreda, skrnavljenja vjerskih simbola, kolone izbjeglica, a na drugoj strani slike neizmjernog dobra i pozivanja na dobro, međusobna ljudska pomaganja, zajedničke iftare širom svijeta, zajedničke molitve i dove.

“I mi ovdje u Sandžaku smo također svjedoci te borbe koja se nekada odvija u ne tako jasnoj formi, ali koje smo mi jako dobro svjesni.
Naša je dužnost da pozivamo na dobro”, poručila je predsjednica BNV-a.

Ona je u ime BNV-a odala priznanje svima organizacijama i pojedincima koje su prepoznati u našoj zajednici kao dobročinitelji i koji su uvijek tu kada je pomoć potrebna da se stipendiraju  studenti ipomažu siromašni.

“Ovog ramazanskog Bajrama posebno želim da istaknem našu gospodinu Hajrizu Brčvaku i njegovoj porodici na dobročinstvu koje čine i koje je primjer muslimanskog, bošnjačkog odnosno sandžačkog merhameta. On je i primjer trajne pobjede dobra“, kazala je predsjednica Curić.

Gospodin Hajriz Brčvak se također obratio prisutnima, čestitao bajram i zahvalio predsjednici Vijeća na priznanju koje mu je uručeno, te istakao da mu je velika čast imati plaketu najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, navodi se u saopštenju Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: