27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U ime BNV-a Jasmina Curić svim građanima Novog Pazara čestitala 20. april – Dan Grada.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas čestitku gradonačelniku i svim građanima Novog Pazara povodom 20. aprila – Dana Grada Novog Pazara.

Curič je u čestitki istakla da je Novi Pazar je kulturni, ekonomski i politički centar historijske regije Sandžak u kojoj vijekovima u harmoniji živi više naroda, vjera i kultura.

“Grad Novi Pazar je simbol suživota, tolerancije i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa i model kako treba da funkcionišu višenacionalne sredine. Bošnjačko nacionalno vijeće u svojstvu krovne institucije Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji aktivno radi i djeluje na očuvanju identiteta i unaprjeđivanju prava bošnjačkog naroda te time doprinosi i razvoju multikulturalne zajednice u Novom Pazaru”, navela predsjednica BNV-a.

U čestitki gradonačelnuku Nihatu Biševcu je izrazila očekivanje da će Novi Pazar još puno godina ostati prepoznatljiv kao grad tolerantnog suživota više naroda i kultura.

“Još jednom primite moje čestitke povodom ovog značajnog dana za sve građane i građanke Novog Pazara i želim Vam uspjeh u daljem obavljanju jedne od najodgovornijih javnih funkcija u Novom Pazaru”, poručila je ona.

Novi Pazar danas, u slovima pandemije, obilježava 560. godišnjicu od osnivanja.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: