19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

U pucnjavi na autobus kod Dečana poginule tri osobe

Tri osobe poginule su večeras nakon pucnjave na autobus koji je prevozio djecu u Glođanima kod Dečana, potvrdio je šef hitne pomoći u opštini Peć Besnik Ibraj, javlja prištinska Koha.

Kosovski mediji su objavili da je pucano na autobus sa učenicima, dok su iz policije za ovaj Gazeta Express potvrdili da je autobus saobraćao na liniji Đakovica-Dečane.

Ovaj medij takođe piše da je više ljudi pucalo na autobus, pozivajući se na potvrdu policije.

Za sada nema detalja o napadu niti mogućem motivu.Policija i tužilac vrše uviđaj.

– Odbačena mogućnost terorističkog napada

Zamjenik direktora regionalne policije Peć Veton Elšani izjavio je da prve sumnje zasnovane na istragama pokazuju da je napadač autobusa možda bio sam, počinivši večeras težak zločin u Glođanu, gdje su poginule tri osobe – vozač i dva učenika.

On je za Radio RTK1 odbacio mogućnost terorističkog napada.

Rekao da su angažovane sve elitne policijske jedinice regiona i da se vrlo brzo očekuje da im se pridruže i one iz Prištine, na čelu sa generalnim direktorom.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na Fejsbuku i pozvala nadležne organe za sprovođenje zakona kako bi se što prije pronašli počinioce zločina i izveli pred lice pravde.

„Šokantna vest o krivičnom djelu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život su izgubile tri osobe, a jedna je povređena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povređenima”, napisala je Osmani i dodala da je bezbednost građana prioritet.

Izvor: RTK, AA, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: