Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

U Sebečevu blokada puta zbog prekida u napajanju strujom

Grupa građana Sebečava blokirala je u dva navrata putni pravac Novi Pazar – Tutin, protestujući zbog prekida u napajanju strujom za veći broj domaćinstava u tom mjestu.

Kako su istakli struja je nakon četiri dana došla pošto su blikorali put.

Jedan od učesnika protesta Adem Mekić rekao je medijima da su zapostavljeni od nadčežni i zbog toga su napravii ovaj nezahalan korak.

“Nažalost, nas mejštana Sebečeva mi smo bili primorani da uzmemo stvar rješavanje tog problema u svoje ruke, kod svojih predstavnika grada koje imamo, a nemamo ih ovdje. Nije ovo bio politički skup, mi smo svi u istom problemu ovdje, nemamo struje zadnja četiri dana, konstatntno. Prije toga dva mjeseca više nemamo nego što imamo“, rekao je Mekić.

Nisu naišli na odziv nadležnih iz Elektrodistribucije u Novom Pazaru i gradske uprave.Struju su, dobili tokom održava dva prekida saobraćaja od po 15 minuta, ne nadaju se da će ubuduće imati uredno snabdjevanje električnom energijom i planiraju da ovaj problem rješavaju pravnim sredstvima.

 „Ne bi želejli ni sa kim pravno da se gonimo, a i to smo spremni, direktno protiv Elektrodistribucije Novi Pazar, da angažujemo advokata, da vidi da li se ovdje vrši manipulacja građana. Imaju neki potrošači koji crpe električnu energiju, linija ne može da podnese taj sistem svih nas. Onda mi smo ono slijepo crijevo koje je manje bitno, koje može da se isključi po četiri dana, da bi se drugi podmirii sa elektrosnabdjevanjem“, kazao je Mekić.

Predočavaju da su im nadležni iz Elektrodistribucij rekli da je do četverodnevnog prekida u napajanju elelktričnom energijom i kvarova na mreži došlo zbog snijega visine pet centimetara.

Iz Elektrodistribucije u Novom Pazaru, kao ni PR Službe tog javnog preduzeća, još nisu odgovorili na poziv medija da predoče stav i razloge zbog čega je u Sebečevau došlo do prekida u napajanju strujom.

Usljed problema sa grijanjem, jer nije bilo struje, djeca nisu pohađala nastavu u u lokalnoj školi.

Sebečevo je jedno od većih seoskih naselja na području Grada Novog Pazara koje broji na desetine domaćinstava.

Mještani za probleme sa strujom krive i ptice žunje, koje su kako kažu, kljucanjem oštetile stare drvene bandere jer betonskih nema ili eletrična mreža na one koje su postaljene prije 15 i više godina nije povezana.

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: