27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Elektrodistribucija Novi Pazar demantuje mještane Sebečeva: Struje ima za sve, elektroenergetski sistem stabilan

Elektrodistribucija Novi Pazar saopštila je danas da su stanovnici Sebečeva dobili električnu energiju u ponedjeljak, 27. novembra oko podneva, kada je otklonjen i posljednji kvar na mreži poslije, kako je navedeno, niza intervencija njihovih ekipa.

U odgovoru na poziv medija od prehodnog dan, kada je u Sebečevu grupa mješatana blokirala put Novi Pazar- Tutin, protestujući zbog prekida u napajanju električnom energijom, ističu da nisu tačni navodi se sa popravkom čekalo do protesta stanovnika niti da su građani Sebečeva četiri dana bili bez električne energije.

“Do prekida u napajanju došlo je u subotu, 25. novembra u popodnevnim satima tokom nevremena sa snijegom i vetrom. Ekipe su u više navrata izlazile na teren i otklanjale kvarove na mreži koje su izazvale vremenske neprilike. Uz maksimalne napore montera popravke su obavljene u najkraćem mogućem roku”, navodi se u reagiranju i ocjenjuje kao besmislene optužbe da se električna energija za napajanje Sebečeva preusmjerava drugim potrošačima.

“Tako nešto niti je moguće, niti potrebno, pošto je elektroenergetski sistem stabilan i ima dovoljne količine energije za sve korisnike u Srbiji”, saopštila je Elektodistribucija Novi Pazar.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: