Aktuelno Društvo Sjenica

U Sjenici otet i pretučen direktor Tehničke škole, policija i dalje šuti

Alen Tahirović (D) tokom stranačke kampanje sa stranačkim kolegama, foto: SDP Sjenica/fb

Direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici i funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) u toj opštini Alen Tahirović, otet je i pretučen prije pet dana od strane poznatih lica, aktivista iste stranke, rečeno je za SNews.

Zbog ovog napada Tahirović je prijavio lica A. H., I. L. i E.G. i očekuje se da se tužilaštvo po toj prijavi izjasni. PU Novi Pazar se do sada nije oglasila u vezi ovog događaja.

Otac Alena Tahirovića, Ramo Tahirović je rekao da su njegovog sina na prevaru stranački saradnici uvukli u automobil, vezali, maltretirali tukli i ucjenjivali, te na kraju mu zaprijetili da o tome nikome ne priča. O svemu tome, naveo je Ramo, Alen je obavjestio i Rasima Ljajića.

On se danas oglasio na društvenim mrežama povodom fizičkog napada na njegovog sina, koji se kako je naveo, desio 1.marta naveče kada je na silu odveden i tri sata maltretiran od strane poznatih lica.

“Svašta se izdešavalo u proteklih godinu dana tj. od predizborne kampanje pa naovamo, ali ovakav mafijačko-kukavički čin niko nije očekivao. U stvari, i dalje se čudim takvom neoprezu i naivnosti onih koji su mislili da će im to proći nekažnjeno i uspješno i ovaj put. Nego, bojim se da su se ovaj put baš žestoko prešli jer su naišli na tvrd orah”, poručio je Alenov otac, Ramo.

On je u izjavi za SNews potvrdio da je slučaj odmah prijavljen policiji Sjenici, ali da su osumnjičeni za ovaj napad za sada na slobodi.

“Slobodno se šetaju po čaršiji. Čekamo da vidimo šta će se preduzeti povodom toga. Nego, to je bio samo prvi korak. Idemo jedan po jedan. Nas svi znaju kao miroljubivu porodicu pa zato i djelujemo shodno tome, lagano civilizacijski. Na kraju krajeva, ako bude do toga došlo, ja evo obavještavam na vrijeme da sam sve prije toga preduzeo da se to ne ponovi ničijem detetu i nikome više u našoj maloj Sjenici”, istakao je poručivši i da se za čast i dostojanstvo gine.

SNews je u vezi ovog događaja od PU Novi Pazar zatražio zvanične informacije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: