26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

U Tutinu nestabilna situacija, za tri dana 52 zaraženo koronom

Opštinski štab za vanredne situacije u Tutinu održao je sjednicu na kojoj je detaljno razmatrana epidemiološka situacija, koja je prema posljednjim podacima nestabilna i promenljiva.

Predsjednik Salih Hot na sjednici Štaba

Kako je navedeno na sjednici Štaba, za samo tri prethodna dana zabilježeno je 52 lica sa virusom Covida 19.

“Dodatni problem građanima ove opštine predstavlja smanjen dotok pijaće vode, te apelujemo na stanovništvo da racionalno troše vodu u opštem interesu”, kazao je nakon siednice član Kriznog štaba Erdžan Bahtijarević, koji je upozorio da će nadležna inspekcija krenuti sa proverama neracionalne potrošnje vode.

Erdžan Bahtijarević, Krizni štab opštine Tutin

Bahtijarević ističe da ukoliko kapacitet vode koji dolazi do filterskog postrojenja bude u padajućoj fazi, onda će biti prinudjeni da uvedu restrikcije vode.

Da podsjetimo, u protekloj nedjelji je u novopazarskoj bolnici preminulo četiri pacijenta iz tutinske opštins od posljedica korona virusa, dok je na liječenje primljeno njih 47 iz ove sandžačke opštine.

Tutinska opština je od strane nadležnih zdravstevnih institucija ocijenjena kao nestabilna, a pored Novog Pazara je na samom začelju mjesta po broju vakcinisanih.

Foto:Tutinske novine

Povezane vijesti

%d bloggers like this: