Aktuelno Politika Sandžak Tutin

U Tutinu nova lokalna vlast, za predsjednicu opštine izabrana Refadija Ademović

Na 19. sjednici lokalne skuopštine Tutina formirana je nova većina i izabrani su predsjednik opštine, opštinsko vijeće kao i direktori nekih javnih preduzeća i ustanova.

Foto: PrtSc Pešter TV

Novu većinu čine 17 odbornika SDA Sandžaka i 2 samostalna odbornika, Ljutvija Balkan i Jašar Balić.

Sjednici nisu prisutvovali odbornici GG Tutin na prvom mjestu, Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Sandžačke demokratske partije (SDP).

Glasovima 19 odbornika za novog predsjednika izabrana je odbornica SDA Sandžaka Refadija Ademović, diplomirani inžinjer poljopriprede i profesor hemije i biologije.

Refadija Ademović, prva žena na mjestu predsjednika Opštine Tutin, foto: PrtSc Pešter TV

Novoizabrana predsjednica Refadija Ademović je nakon izbora rekla da će se truditi da bude predstavnik svih građana i nastaviti sa realizacijom projekata značajnih za održivi razvoj opštine Tutin.

“Trudićemo se da uspješno odgovorimo svakom zadatku, da budem predsjednik svim građanima, odgovorim svim zahtjevima i unaprijedim rad lokalne samouprave. Molim Allaha dželešanuhu da mi podari ispravnost u rasuđivanju o donošenju odluka koje su bitne za moj narod i sačuva me od harama”, rekla je Ademović.

Refadija Ademović je prva žena koja je izabrana za predsjednicu opštine Tutin.

Glasovima nove većine smijenjena je dosadašnja predsjednica Skupštine opštine Fazila Ferizović (SDP). Također su smijeni direktori komunalnog preduzeća Gradac i Centra za socijalni rad i imenovani novi.

Prethodnu vlast u Tutinu činili su GG Tutin na prvm mjestu, SDP i nekoliko odbornika iz redova SPP-a.

Skupština opštine Tutin čini ukupno 37 odbornika. Redovni izbori u opštini Tutin treba da se održe 2. juna ove godine.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: