2 Februara, 2023
Aktuelno Politika Sandžak

Ugljanin čestitao Dan albanske zastave: Albanci i Bošnjaci su bratski narod, autohton na ovim prostorima

Povodom obilježavanja 28. novembra – Dana albanske zastave, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, uputio je čestitku Ambasadoru Republike Albanije u Beogradu, Iliru Boćki.

Ugljanin je u ime Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i u svoje ime ambasadoru i svm Albancima čestitam 28. novembar – Dan albanske zastave.

“Dan albanske zastave predstavlja kontinuitet snažno izražene svijesti o pripadnosti albanskog naroda i čvrste riješenosti da kroz vijekove očuva svoj identitet, bogatu kulturu, tradiciju i autohtonost na Balkanu. Albanci i Bošnjaci su bratski narod, autohton na ovim prostorima, koji vijekovima dijele istu sudbinu i koji se zalažu za slobodu, vladavinu prava i demokratske vrijednosti. U tom smislu Vam još jednom čestitam ovaj veliki dan koji danas obilježavate”, navodi se u čestitiki lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Albanci 28. novembar, obilježavaju se kao Dan zastave, sjećanje na dan kada je 1912. godine u Valoni (Vlora) potpisana Dekalaracija o nezavisnosti albanske države.

Povezane vijesti