25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Regija

Ugljanin na obiljžavanju 15. godišnjice nezavisnosti Kosova

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin prisustvovao je obilježvanju 15. godišnjice nezavisnosti Kosova.

“Građani Republike Kosova danas obilježavaju 15 godina svoje nezavisnosti. Skupa sa njihovim izabranim predstavnicima u Skupštini Republike Kosovo, prijateljima iz Bosne i Hercegovine i Preševske doline svojim prisustvom želimo da damo značaj ovoj godišnjici. Sretan dan nezavisnosti – Urime 15 vjetori i pavarësisë”, poručio je Ugljanin preko društvenih mreža.

SDA Sandžaka je saopštil da je Ugljanin, na zajednički poziv predsjednice Republike Kosovo, Predsjednika Skupštine i premijera Republike Kosovo, zajedno sa predsjednik Partije za demokratsko djelovanje Šaipom Kamberijem, sa saradnicima, prisustvovali danas svečanoj sjednici Skupštine Republike Kosovo u Prištini, povodom obilježavanja 15. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Republike Kosovo.

Nakon svečane sjednice Skupštine Republike Kosova, u centru Prištine istim povodom, održana je i Parada sigurnosnih snaga Republike Kosovo.

Prilikom obilježavanja dana nezavisnosti Kosova, delegacija predstavnika Bošnjaka Sandžaka i Albanaca Preševske doline susrela sa predsjednikom Albanije Bajramom Begajem, zamjenicom premijera Republike Kosovo Emilijom Redžepi, Šemsudinom Mehmedovićem, zastupnikom SDA u predstavničkom Domu Parlamentarne Skupštine u BiH, kao i sa mnogim zvaničnicima sa Balkana i dijaspore.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: