18 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak

Ugljanin: Podrška ideji suverene, cjelovite, jedinstvene Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih građana i naroda

Predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin rekao je sinoć u Sarajevu da je cilj dolaska brojne delegacije iz Sandžaka na završni skup u Zetri, podrška Stranci demokratske akcije koja je nosilac političke ideje suverene, cjelovite, jedinstvene Bosne i Hercegovine države ravnopravnih građana i naroda.

“Samo takva Bosna i Hercegovina može u bilateralnim odnosima da zastupa interese Bošnjaka u susjednim državama i na taj način bude ključni faktor stabilnosti i saradnje na Balkanu”, naglasio je Ugljanin, saopšteno je iz SDA Sandžaka.

Ugljanin je sa saradnicima i brojnom delegacijom prisustvovao je sinoć Centralnom završnom predizbornom skupu Stranke demokratske akcije u Sarajevu. Prethodno se susreo sa čelnicima SDA i zvaničnicima u Sarajevu.

U prepunoj dvorani „Zetra“ u Sarajevu predstavljeni su kandidati SDA na izborima za sve nivoe vlasti u BiH.

Svoje obraćanje prisutnima, lider SDA u BiH, Bakir Izetbegović je zaključio riječima: “Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strahove i sumnje. Umjesto toga, radimo vrijedno i kako najbolje znamo, svjesni da naš život i naša smrt, pa i naša sudbina nisu u njihovim, nego u Božijim rukama. U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša pobjeda“ .

U Bosni iHercegovini se u nedjelju, 2. oktobra održavaji opći izbori na svim nivoima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: