26 Aprila, 2024
Aktuelno Ekonomija Novi Pazar Sandžak Zdravlje

Ugostitelji Sandžaka apeluju na ozbiljnost i testiranje svojih kolega

Predstavnici udruženja Ugostitelji Sandžaka (UGS) posjetili su danas Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru i tom prilikom razgovarali o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o ozbiljnijim mjerama koje ugostitelji trebaju poduzjeti.

kako je navedeno, ugostitelji su se interesovali o mogućnostima što hitnije organizacije vakcinacije zaposlenih u ovoj uslužnoj djelatnosti, u čemu su im iz ZZJZ pružili pomoć u cilju što bržeg i testiranja i vakcinisanja.

Nakon sastanka, iz UGS su se odmah javno oglasili i kazali da je situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća, te da su u dogovoru sa Gradskim čelnicima i ZZJZ dogovorili striktno poštovanje epidemioloških mjera.

Kako su naveli, u koordinaciji sa direktom ZZJZ je obezbijeđen veći broj brzih testova, kao i testova na antitijela, te da su svi testovi besplatni.

“Pozivamo sve vlasnike i zakupce lokala da što prije prijave svoje radnike na testiranje, kao i na vakcinaciju, jer smo ih obezbijedili dovoljno da se odrade bez čekanja”, apeluju iz ovog udruženja i dodaju da će ugostitelji moći da se vakcinišu Phizer cepivom, te da je isti dogovor postignut i sa načelnikom higijensko-epidemiološke službe u Tutinu.

Kako su naglasili, aktivno se radi da se isti princip testiranja i vakcinacije u najskorijem roku sprovede i u ostalim opština u sjevernom dijelu Sandžaka.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: