Aktuelno Društvo Sjenica

Uhapšen zbog zloupotrebe položaja, novac od prodaje PIK Peštera prisvojio za sebe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili Đ. O. (1951) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica i oštećenje poverilaca.

“On se tereti da je kao odgovorno lice PIK „Pešter“ iz Sjenice od 2018. do 2021. godine izvršio prodaju nepokretnosti firme PIK „Pešter“ AD većem broju kupaca, pri čemu je od njih primio 23.286.013 dinara, koje nije uplatio na tekući račun navedene firme ili njenog poslovanja, kao ni na račun Osnovnog suda u Sjenici, iako je bio dužan to da učini”, navodi se u saopštenju.

Kako se sumnja, on je navedeni novac prisvojio i iskoristio za svoje potrebe, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 23.286.013 dinara i za navedeni iznos oštetio PIK „Pešter“ AD, kao i poverioce navedenog privrednog društva koje je u blokadi.

“Također, Đ. O. se sumnjiči da je prilikom prodaje jedne od nepokretnosti u svojini PIK „Pešter“ AD, ugovorio sa jednim kupcem da deo kupoprodajne cene u iznosu od 20.000 evra, uplati na račun jednog od poverilaca te firme, što je navedeni kupac i uradio”, dodaje se.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: