Aktuelno Globus Sport

Unuk Muhammada Alija pobijedio u prvom profesionalnom meču

Nico Ali Walsh, unuk legendarnog boksera Muhammada Alija, ostvario je pobjedu u svom prvom profesionalnom boks meču te je odao počast svom djedu.

Dvadesetjednogodišnji Nico je debitovao proteklog vikenda u meču protiv dvadesetdevetogodišnjeg Jordana Weeksa kojeg je nokautirao u prvoj rundi. Meč je održan u Catoosi u Oklahomi.

“Ovo je ispunilo moja očekivanja, ovo je nešto o čemu sam sanjao, emotivno putovanje cijelim putem, ovih posljednjih nekoliko mjeseci. Naravno, mnogo razmišljam o svom djedu, nedostaje mi. Od njegovog imena nisam nikada mogao ‘pobjeći’, kojim god sportom sam se bavio. Sada to počinjem prihvatati, teško je, ali morate prihvatiti naslijeđe, bez obzira kakvo ono bilo. Svi postaju jači kada prihvade ono što im je sudbinom određeno da rade. Čast mi je što sam nastavio historiju, hvala svima na podršci. Moj djed je bio sa mnom u ringu, nosio sam njegov šorc”, izjavio je Nico nakon meča.

Muhammad Ali se smatra najvećim bokserom svih vremena, a preminuo je u junu 2016. godine nakon duge borbe s Parkinsonovom bolešću.

Foto/Video:youtube, PrtSc

Povezane vijesti

%d bloggers like this: