18 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

UO FK Novi Pazar: Cilj kažnjavanja je da se klub izbaci iz Super lige i da se Rasim Ljajić spriječi u kandidaturi za predsjednika FSS-a

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar uputio je danas najoštriji protest protiv odluka disciplinske komisije o kažnjavanju ovog kluba, kao i čelnih ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) koji, kako je navedeno u saopštenju, stoje iza ovih nečasnih radnji.

Ističe se da je neobjašnjivo da klub iz medija saznaje da je drakonski kažnjen, a da pritom, dodaju, nikakvu zvaničnu odluku o tome nisu dobili.

“Apsolutno nikakva istraga nije sprovedena, niti su igrači našeg kluba uopšte kontaktirani, kao ni bilo ko iz uprave. Obavješteni smo samo od prijatelja iz Fudbalskog saveza Srbije da smo dobro prošli i da tako mora da bude”, ističu iz ovog superligaša.

Evidentno je da im je, naglašavaju, uskraćeno pravo na odbranu i na iznošenje svojih argumenata, “jer mi u formalnom pravno smislu nemamo kome da se žalimo, jer još nemamo formalno odluku o kojoj bruji cijela fudbalska javnost”.

“Zato je pošteno reći da ovdje postoje samo dva cilja, prvi da se FK Novi Pazar po svaku cijenu izbaci iz Super lige i drugi da se naš bivši predsjednik kluba gospodin Rasim Ljajić spriječi u kandidaturi za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije na predstojećim izborima”, tvrde u saopštenju.

Klub poručuje da niko nema veći interes da se ustanovi prava istina i istraži kompletan slučaj od Fudbalskog kluba Novi Pazar, koji ni kriv ni dužan plaća cijenu nečijih ambicija, te da će “iskoristiti sva pravna sredstva u zemlji i inostranstvu da se otkriju i sankcionišu nalagodavci ove sramne akcije”.

“Umjesto što pojedinci iz FSS ‘jure vještice’, morali bi da se pozabave ko organizuje sastanke svih klubova koji su u zoni ispadanja sem Novog Pazara i to sa jednim jedinim ciljem, kako da se pronaüe matematička formula da naš klub ispadne iz lige”, piše u saopštenju UO FK Novi Pazar.

U zaključku saopštenja poručuju da je ovo  samo početak njihove dugoročne borbe, za koju znaju da je ne mogu dobiti, jer je “jasno da su sami protiv svih, ali da će isjterati na čistac sve miševe koji se iza ovoga kriju”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: