19 Aprila, 2024
Aktuelno Kolumna Novi Pazar Politika Srbija

Usame Zukorlić: U mnogo čemu imamo iste ciljeve sa strankom Aleksandra Vučića

Kako se predizborna kampanja u Srbiji zahuktava, tako se sve više dvije od tri bošnjačke stranke u Sandžaku dokazuju u vjernosti lideru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću.

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP)

Poltronski ili ne, ali današnja izjava Usame Zukorlić listu Politika da su im “ciljevi u mnogo čemu isti sa strankom Aleksandra Vučića” dovoljno odražava neprincipijelnu politiku njegove stranke koja sve više srlja u ruke velikosrpske politike.

Ruka zajedništva sa ljudima poput Vučićevih vedeta Vulina, Rističevića i Đukanovića pokazala se kao dobitna kombinacija za stranku Rasima Ljajića, koja također očekuje “uhlebljenje” za nekoliko svojih funkcionera nakon 3. aprila, što borbu za primat čini još neizvjesnijom.

Utrkivanje za bolji položaj kod počasnog građanina Novog Pazara, priznali to ili ne, postao je manir ove dvije stranke, a da za sve to vrijeme svojim glasačima nisu ponudile svoje ozbiljne izborne programe za koje će se zalagati osim onog koji u javnosti jedino i gravitira, a to je bezuslovna koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Ako lista “Mutijin amanet” ostane pri svom stavu da su im ciljevi isti sa strankom Aleksandra Vučića, te da sa njima žele graditi budućnost Sandžaka, onda su očigledno zarad lične koristi zaboravili i žmure na prošlost predsjednika kome se blanko nude da uđu u njegovu vlast.

Foto:FB/Usame Zukorlić

Povezane vijesti

%d bloggers like this: