29 Aprila, 2024
Aktuelno Art Kultura Novi Pazar

Večeras “Veče za Fićeta”

Kulturni centar “Vrt 369” večeras organizira “Veče za Fićeta”, posvećeno istaknutom umjetniku, karikaturisti i ilustratoru Fikretu Hajdinoviću.

Fikret Hajdinović Fiće bio je nezaobilazna figura u kulturnom životu Novog Pazara. Pored svoje umjetničke karijere kao karikaturista i ilustrator, Fiće je također bio basista u poznatoj rok grupi Sigma. Svojim radom i talentom, ostavio je neizbrisiv trag u kulturnoj sceni Novog Pazara.

“Ova večer je posvećena Fićetovom nasljeđu, gde ćemo izložiti njegove ilustracije i fotografije. Izložba će pružiti jedinstven uvid u njegove umjetničke kreacije koje su objavljivane u poznatim publikacijama kao što su Vjesnik, Naš strip, Strip Magazin, Polet, Oslobođenje, Nedjelja, Naši dani, Sarajevski zabavnik, Politika, Zdravo, Huper, Sezam, Pet plus, Dečije novine, Bratstvo, Mond, Has, Saz, Saz strip i Diogen. Takođe, prijatelji iz grupe Sigma će izvjesti nekoliko pjesama na kojima je Fiće radio, kako bi oživjeli njegovu muzičku stranu”, najavili su iz “Vrta 369”.

Kako se navodi u pozivu medijima ovo će biti prilika da večeras od 20 sati u Vojniću kod Novog Pazara zajedno sa Fićetovom porodicom i prijateljima proslavimo njegovo umjetničko naslijeđe i da se prisjetimo njegove izuzetne kreativnosti i doprinosa kulturnoj sceni Novog Pazara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: