26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Srbija

Vučić sutra obilježava početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić posjetiti će sutra Novi Pazar i obilježit početak radova na konstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar, najavljeno je iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Republike.

Kako je navedeno medijima u okviru programa posjete Raškom okrugu Vučić će u Novom Pazaru boraviti od 15 sati i prisustvovati obilježavanju početku radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar.

“Mogućnost izjava za medije”, stoji u najavi upućenoj medijima.

Vučić će obići selo Pavlica i seosko turističko domaćnstvo “Topline duše” u opštini Raška i kasnije od 18 sati obratiti se građanima Kraljeva u sportskom centru Ibar.

Grad Novi Pazar je juče najavio da će sutra biti svečano polaganje kamenta temeljca za kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar je 22. februara ove godine objavo odluku o dodjei ugovora “Radovi na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji objekta opšte bolnice Novi Pazar”.

Kako je navedeno na portalu javnih nabavki naručilac su Ministarstvo za javna ulaganja i Grad Novi Pazar, taj posao je dobilo šest firmi, a ukupna vrijednost sa PDV-om je 6 milijardi, 119 miliona i 486 hiljada dinara ili više od 5 miliona i 216 hiljada eura. Odluku o dodjeli ovog ugovora popisao je gradonalnik Nihat Biševac, a članovi komisije za javnu nabavku bili su Aleksandar Grahovac, Vahidin Melajac, Mirela Šabović Trtovac, Radivoje Jelesić i Snežana Popović.

Kako su prethodnih dana objavljivali mediji bliski lokalnim vlastima u Novom Pazaruno u okviru ovih radova biće izgrađen hiruški blok koji će biti spojen sa starim imaće 6 hiljada kvadratnih metara, dok će stari blok hirurgije kompletno biti renovira i biće izgrađena još dodatna tri nivoa iznad postojećeg objekta, pa će ukupno imati 13.200 metara kvadratnih. Aktuelni vd direktora OB Novi Pazar Meho Mahmutović je rekao da će se raditi i na izgradnji nove Interne klinike koja će po završetku imati 9.120 kvadrata.

“Paralelno sa izgradnjom ovih klinika, radiće se i na izgradnji Klinike za psihijatriju koja će imati 2.100 kvadrata, a kada bude uređena kompletna rekonstrukcija i dogradnja Doma zdravlja, on će imati 6.770 kvadratnih metara”, rekao je za RTV Novi Pazar Mahmutović.

-Ugljanin prije 11 godina uručio projekat za proširenje hirurškog bloka

Podsjećamo da je projekat dogradnje hiruškog bloka urađen 2011. i godinu dana kasnije taj projekat je direktoru novopazarskog Zdravstvenog centra uručio tadašnji ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čijem čelu je bio Ugljanin finansirirala je izradu projektne dokumentacije za izgradnju hiruškog bloka u Zdravstvenom centru Novi Pazar u ukupnom iznosu od 3.160.000 dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: