23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija

Za 100 eura se prijavilo više od 2,3 miliona građana

U Srbiji se za manje od 24 sata prijavilo 2,35 miliona građana za jednokratnu pomoć od 100 eura.

Srbijanski ministar finansija Sini[a Mali je tim povodom ocjenio da je to najbolja potvrda da je pogođena suština mjerama koje su doneijte, a da veliki broj prijavljenih u samo jednom danu opravdava tu pomoć države.

Mali je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakao da je ovo dio velikog paketa od 5,1 milijarde evra, koje je Vlada izdvojila da pomogne privredi i stanovništvu.

On je najavio i da će građani, osim elektronski, moći da se prijavljuju za 100 eura i preko kol-centra, koji sutra počinje sa radom, uz napomenu da prijava traje do 5. juna.

“Na tastaturi telefona ukucavate jedinstveni matični broj, broj lične karte i ostavljate govornu poruku koju banku birate. U svim sredstvima informisanja, u štampanim medijima i onlajn, sutra ujutro ćemo izaći sa brojem telefona. Poziv će biti besplatan, a sistem brz i efikasan, precizirao je ministar”, izjavio je ministar Mali.

Prema njegovim riječima, sutra će na račun čak milion penzionera biti uplaćena ova pomoć od 100 eura, a novac će moći da podignu već u subotu.

Mali je, govoreći o prvim uplatama na račune građana, pojasnio da će nakon uplata penzionerima, novac leći na račune onima koji dobijaju novčanu socijalnu pomoć, a potom onima koji se prijavljuju.

Mali je, govoreći o isplati prve minimalne zarade, podsjetio na to da je na račune 1.052.000 radnika legao taj novac prošle nedjelje, te da će ista zarada biti uplaćena i prve nedelje juna i prve nedjelje jula.

Država je najveći teret krize prouzrokovane koronavirusom preuzela na sebe, ponovio je on i pozvao građane Srbije da iskoriste ovu priliku, da dobiju novčanu pomoć, da veruju u svoju državu i u bolje sutra.

Prijava za 100 eura se može obaviti preko sajta https://idp.trezor.gov.rs/ klikom  na polje “Podnošenje prijave” i tamo unesete svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: