25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Zaplijenjeno preko 100 kilograma kokaina

U međunarodnoj akciji srbijanskog Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno- informativne agencije (BIA) i Ministarstva unutrašnjih poslova PU za grad Beograd, u koordinaciji sa inostranim partnerskim službama Europolom i Eurodžastom, u zajedničkoj akciji u Belgiji zaplijenjeno je preko 100 kilograma opojne droge kokain, čija ulična vrijednost iznosi više od 10 miliona eura, objavio je MUP Srbije.

U  ovoj akciji u Holandiji  uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe državlјani Srbije D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe državlјani Srbije S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državlјanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji  Beograda uhapšen je V.V. (29),  kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako se navodi u saopštenju policija nastavlјa sa koordinisanim radom na rasvetlјavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju  ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: