26 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo

Zbog lažnih dojava o postavljenim bombama u Crnoj Gori obustavljena nastava u osnovnim školama

U Crnoj Gori je danas 41 osnovna škola dobila dojavu o postavljenju bombi i zbog panike koja je nastala obustavljena je nastava u svim školama u zemlji, kazao je portparol Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Bojan Knežević, objavila je RTCG.Iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je riječ o lažnim dojavama, ali da će sačekati dok ne pregledaju sve objekte.

Policija već traga za osobom koja je poslala mejlove.

“Policija preduzima mjere bezbjednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravama ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provjera ovih navoda. Uprave i nastavno osoblje škola u kojima policija preduzima aktivnosti sarađuju sa policijom i obavijestili su roditelje, te  je potrebno da roditelji i dalju budu u komunikaciji sa nastavnim osobljem i upravama škola radi nastavka nastavnog procesa nakon završetka policijskih aktivnosti”, navedeno je iz Uprave policije.

Za sada je utvrđeno da u rožajskim školama nema eksplozivnih naprava, a ni u zgradi Prijestonice, ni cetinjskim školama specijalna jedinica policije nije pronašla eksploziv, saopštio je Portalu RTCG portparol Prijestonice Ivan Banović.

Rano jutros evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Budvi, Cetinju, Andrijevici, Ulcinju, Kotoru, Rožajama, a dojava bombe stigla je i Opštini i sudu u Baru, zgradi Prijestonice Cetinje i Opštini Nikšić.

“Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti”, poruka je koju je dobio veliki broj osnovnih škola.

Poruka koja je stigla školama Poruka koja je stigla školama

Portparol Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Bojan Knežević kazao je Radiju Crne Gore da je zbog panike koja je nastavljena Ministarstvo donijelo odluku da za danas obustavi nastavvu u svim školama u Crnoj Gori.

 

Izvor: RTCG

Povezane vijesti

%d bloggers like this: